Welke elektrische bestelbus?

 

Terug naar Steden

Overstap naar elektrisch rijden


De TCO-tool is bedoeld voor kleine en middelgrote ondernemers of zelfstandigen die voor het eerst kennismaken met dergelijke kostenvergelijkingen. De tool vergelijkt de gebruikskosten van een elektrische bestelauto met die van een dieselauto.
Om tegemoet te komen aan de eis van een laagdrempelig model, is de tool zo eenvoudig mogelijk ingericht. Op deze manier kan een ondernemer volstaan met het invoeren van het kenteken van zijn eigen bestelwagen en het werk waarvoor hij dit voertuig gebruikt. Dit laatste gegeven wordt gebruikt om het meest passende rittenprofiel van de bestelwagen te selecteren.
Zo krijgt de ondernemer passend advies over elektrisch rijden en het effect van mogelijke subsidieregelingen op maandlasten en een vergelijk van de maandlasten van een nieuwe diesel met het elektrische aanbod van dit moment. Er zijn in totaal 8.423 uitgevoerd met de TCO-tool, waarvan 3.576 berekeningen in 2022.


Om de gebruiksdrempel laagdrempelig te houden, is voor de TCO-tool uitgebreid gebruik
gemaakt van beschikbare data. Dit voorkomt dat een ondernemer zonder achtergrondkennis ontmoedigd raakt en vroegtijdig afhaakt. Tegelijkertijd is het wel mogelijk deze data te personaliseren naar de eigen situatie. Zo heeft een ondernemer zelf de regie over de afschrijvingsperiode van het voertuig, de restwaarde, maar ook het brandstofverbruik.